El Salari Mínim Interprofessional pujarà 15 euros en 2021

El Ministeri de Treball i Economia Social i els responsables de les organitzacions sindicals CCOO i UGT han arribat a un acord per incrementar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) en 2021 fins als 965 € mensuals.

La pujada acordada, per un import de 15 euros mensuals (al voltant de l’1,6%) s’aplicarà des de l’u de setembre de 2021. Amb aquesta nova pujada, la segona des de l’inici de la legislatura, el Govern i els sindicats avancen en el compromís perquè el SMI, mitjançant la seva progressiva revisió en 2022 i 2023, arribi al 60% de l’salari mig abans de la fi de la legislatura, tal com determina la Carta Social Europea subscrita per Espanya.

El dictamen de la Comissió Assessora per a l’Anàlisi de l’Salari Mínim Interprofessional proposava una forquilla per incrementar entre 12 i 19 euros mensuals, amb un valor central de 15 euros el 2021 per a assolir, progressivament, fins a un màxim de 1.049 euros mensuals en 2023.

Aquesta novetat està pendent de publicació al BOE. L’informarem quan surti publicada la norma que reguli la pujada de l’SMI.

Es poden posar en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir al respecte.